Hopp til hovudinnhald

06. MAI 2024, WEBINAR OM REISESIKKERHET

06
mai

Webinar

Bli med på vårt webinar om reisesikkerhet!

Som arbeidsgiver er det viktig å sørge for den ansattes sikkerhet, selv når de er på reise i utlandet. I dette webinaret deler Norsk senter for utvekslingssamarbeid (Norec) erfaringer om hvordan vi ivaretar sikkerheten til våre ansatte og deltakere i våre programmer.

Vi har også invitert Utenriksdepartementet, Internasjonal avdeling ved Haukeland samt Christian Mikkelsens Institutt til å dele sine erfaringer og retningslinjer når det kommer til forbredelse og oppfølging av sine ansatte når de er på reise.

Bli med, bli bevisst ditt ansvar, få råd og ressurser som vil styrke din virksomhets praksis når det gjelder reisesikkerhet. Vi vil ha hovedfokus på reiser til land/områder hvor UD ikke fraråder reiser.

  • Målgruppe

    • Ansatte som arbeider innen internasjonale samarbeidsprosjekter i det globale sør og som støtter Norges utviklingspolitikk 
    • Aktører som mottar støtte fra institusjoner som Norad, Utenriksdepartementet, Norfund, Forskningsrådet, med flere 
    • Personer som skal delta på prosjektreiser eller ekspertoppdrag i land i det globale sør 
    • De som er ansvarlige for å sende andre på reiser til det globale sør
  • Dette vil du få med deg

    • Arbeidsgivers ansvar under reise
    • Råd og ressurser fra Utenriksdepartementet om deres rolle og hva du kan forvente
    • Retningslinjer og erfaringer fra Norec og andre organisasjoner
    • Nyttige ressurser du kan bruke i din virksomhet, inkludert e-læringskurs, risikovurderingsskjema og mal for nødplan
    • Oversikt over relevante kurs for dine ansatte
  • Innledere

    Morten Rørvik, Utenriksdepartementet
    Morten Rørvik har over 20 års erfaring frå Forsvaret og Statsforvaltninga. Han har omfattande internasjonal erfaring fra arbeid og liv i forskjellige land og regioner og har lang erfaring med sikkerhet og beredskap. Morten jobber no for Utanriksdepartementet og vil seie litt om kva UD kan hjelpe til med (og ikkje hjelpe med) og er klar til å svare på dei spørsmål fra deltakarane.

    Hanna Fløysvik, HR-leiar. CMI 
    Chr. Michelsens Institutt er eit forskingsinstitutt i Bergen med omkring 100 tilsette. Våre forskarar reiser mykje i samband med forsking, dei reiser ofte i lengre periodar og til høg-risikoland. I 2024 har me blant anna hatt reiser til Sør-Sudan, Tanzania, Mosambik, Australia, Kina, og Midtausten. Vårt fokus er å sikre at dei tilsette har tilstrekkeleg forsikring, støtte og kunnskap – slik at dei er trygge (både fysisk og psykisk) på reise for instituttet. Dei tilsette har tilgang til reisestøtte app via International SOS, slik at dei kan be om informasjon og støtte både før, under og etter reisa.

    Grete Marie Slotterø Eilertsen, konstituert direktør, avdeling for internasjonalt samarbeid, Haukeland universitetsjukehus
    Samfunnsviter av utdanning. Har jobbet med internasjonal helse siden 1997, først ved Senter for internasjonal helse ved Universitetet i Bergen, og  siden 2003 på HUS da avdelingen ble opprettet for å koordinere internasjonalt helsearbeid ved sykehuset.  Over 30 avdelinger og enheter ved HUS er engasjert i det internasjonal samarbeidet vi har mot Etiopia, Malawi, India, Zanzibar og Sør Afrika, og vi har kontinuerlig utestasjonerte på kortere og lengre ute opphold på våre faste samarbeidsinstitusjoner i disse landene. HUS har gjennom årene sendt ut over 250 helsearbeidere fra HUS, og i underkant av 200 ulike typer helsepersonell fra våre samarbeidsinstitusjoner har hospitert hos oss.

    Øystein Garfors, leiar for kunnskap og læring, Norec. 
    Kvart år sender vi over 500 tilsette på utveksling i 6-12 månadar mellom 220 bedrifter i 25 land i Afrika, Asia, Latin-Amerika og Noreg. Desse har vi på utreisekurs (i Nairobi, Johannesburg, Bogotá eller Kathmandu) før dei skal på oppdrag. Der har vi mellom anna ein modul om sikkerhet på reise.

    Vidare er mange av våre tilsette på prosjektoppfølging og held kurs for større grupper i over 20 land rundt i verda. Øystein vil seie litt om korleis dei førebur sine tilsette på dette.

     

     

     

  • Detaljer

    • Webinaret blir på norsk
    • Det koster ingenting å delta
    • Påmeldingsfrist 01.05.2024