Hopp til hovudinnhald

Vil du bli trainee i Norsk senter for utviklingssamarbeid?

Nyutdannet eller student? Interessert i bærekraftsmålene, utviklingspolitikk og internasjonale forhold?

Bli trainee i Norec

Norec er et kompetansesenter for internasjonal utveksling og en etat under Utenriksdepartementet. Vi gir tilskudd til at bedrifter, organisasjoner og institusjoner i Norge, Afrika, Asia og Latin-Amerika kan utveksle ansatte og lære av hverandre.

I tillegg holder vi kurs og opplæring om hvordan man best mulig samarbeider på tvers av landegrenser. Norec koordinerer også rekruttering av nordmenn til FN og andre internasjonale organisasjoner.

Vi holder til i Førde i Vestland fylke.

Norec er med i Framtidsfylkets traineeordning. Ordningen gir deg jobb i Norec i ett år, samtidig som du blir en del av et sosialt nettverk med traineer fra andre bedrifter og institusjoner i regionen. Ordningen er en myk overgang fra studier til arbeidslivet. Stillingene blir som oftest annonsert på senhøsten, med søknadsfrist i mars. Oppstart er i starten av august.

Som trainee får du arbeidserfaring og personlig utvikling, fellessamlinger med andre traineer, innsyn i arbeids- og næringslivet i Vestland og studietur til utlandet. For å nevne noe.

Spørsmål og svar om å være trainee i Norec

 • Hvilke arbeidsoppgaver får jeg?

  Hos oss får du ansvar fra start. Hvilke oppgaver du får som trainee får vil komme an på hvilken seksjon du tilhører. Eksempler på oppgaver kan vere:

  • Logistikk rundt kurs og arrangement
  • Holde workshops eller kurs
  • Lage innhold til sosiale medium
  • Analyse

  Vi vil også tilpasse oppgavene til din kompetanse. Vi garanterer både utfordringer og mestring, og kollegaer som hjelper hverandre.

 • Hva er forskjellen på trainee og en ansatt?

  Arbeidsoppgavene og innføringen i Norec er lik – det har vi skrevet mer om på denne siden. Men som trainee får du ekstra oppfølging. Når du starter lager vi en utviklingsplan sammen. Denne følger vi opp jevnlig slik at utviklingen blir tydelig og konkret. Du får også delta på samlinger sammen med andre traineer fra Framtidsfylket – med lønn. Du får en egen mentor i Norec som du kan spørre om stort og smått.

 • Hvor skal jeg bo?

  Du finner deg sted å bo privat. Førde har et relativt stort studiemiljø, og det er alltid god tilgang til leieboliger. Kanskje du kan bo sammen med andre traineer? Dersom du får jobben, må du gjerne spørre oss om vi har noen tips.

 • Kan jeg få fast jobb?

  Norec har jevnlig behov for nye ansatte, og som statlig arbeidsplass er vi pålagt å lyse ut alle stillinger. Statens kvalifikasjonsprinsipp gjør at vi alltid må ansette den som er best kvalifisert til stillingen. Du vil trolig stille sterkt etter å ha vært trainee hos oss, men vi kan ikke garantere fast jobb.

 • Hva kan jeg gjøre på fritiden?

  Førde har veldig mange fritidstilbud, enten du liker kultur, friluftsliv eller uteliv. Det har vi skrevet litt om på her. I Norec jobber det også mange tilflyttere som finner på morsomme ting på fritiden sammen. Du kommer ikke til å kjede deg!

 • Vil du snakke med en som har vært trainee?

  Send oss en e-post, og merk emnefeltet med «spørsmål til noen som har vært trainee», så ordner vi en prat.

Møt tidligere traineer